Literatura húngara online
Literatura húngara online
Inici Notícies Agenda Llibres Crónicas húngaras Castellà Català
Literatura húngara online
Literatura húngara online
Literatura húngara online
Futbòl i lletres
Péter Esterházy

Balassi Institute
Literatura húngara online
Llibres
Jo el tinc Opinió de lector Recomana aquest article als teus amics Versió per a imprimir

Sándor Márai

El rebels

Traducció de Jordi Giné de Lasa – Imola Szabó

Títol original: A zendülõk
Empúries • Barcelona, 2009
Llengües de edició: castellá, catalá

Escrita durant els anys trenta, Els rebels narra les vicissituds i aventures d’un grup d’adolescents durant la primavera del 1918 en una petita ciutat allunyada del front, però on la vida, aparentment plàcida, està contaminada pels ecos de la guerra.

Abandonats a la seva sort mentre els pares combaten ben lluny, els joves són presa dels dimonis de la seva “ revolta contra allò útil i pràctic ” i declaren la guerra al món dels adults inventant jocs que esdevenen terriblement perillosos. Abel i els seus amics pateixen en la pròpia pell la crisi moral, política i militar d’un país sencer. Contra el rerefons d’una societat sotraguejada i sense punts de referència, els membres de la banda d’Abel, en rebel·lió contra tots i disposats a tot, representen una autèntica bomba de rellotgeria sempre a punt d’explotar

Amb una capacitat narrativa i d’anàlisi psicològica envejable, l’autor explora els lligams que basteixen el grup alhora que deixa entreveure les passions profondes que mouen els personatges. Veritable mestre de les emocions, Márai condueix el lector en una trasbalsadora barreja d’errors i furors, complicitats i traicions, horrors i vileses, atraccions inconfessables i repulses ambigües, travessades per un erotisme que, com més implícit, més encès es mostra. Emmarcada dins la més esplèndida tradició de les novel·les d’iniciació, Els rebels és una de les grans novel·les d’un dels escriptors més excepcionals i singulars del segle XX.


Cercar

Edita la Fondació Hongaresa del Llibre Copyright © LHO, 2007